
Norm Fazlası Sözleşmeli Öğretmenlerin İl Dışı Tayinlerinde İki Alternatif Var: Ya Doğu Ya da İstanbul
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), norm fazlası sözleşmeli öğretmenlerin yer değişikliği sürecine ilişkin önemli bir adım attı. Yayınlanan kılavuzda yer alan bilgilere göre, il içinde görev yeri değiştirilemeyen öğretmenler özür grubu atamalarının tamamlanmasının ardından il dışına atanacak.
Bakanlık, norm kadro fazlası olup bulunduğu ilde atanamayan öğretmenler için süreci hızlandırırken okullara gönderilen resmi yazılarla tercih döneminin detaylarını da paylaştı. Buna göre öğretmenlerin, ihtiyaç bulunan iller arasından seçim yapmaları gerekecek.
Beş İl Tercihi Zorunlu Olacak
Norm fazlası olduğu halde yer değişikliği yapılamayan sözleşmeli öğretmenler, öğretmen açığının en fazla olduğu 5 ili yazılı olarak tercih edecek. İller branşlara göre değişiklik gösterse de listenin büyük bölümünü Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki şehirler oluşturuyor.
Batıda Öne Çıkan Tek İl: İstanbul
Listede dikkat çeken detay ise öğretmen ihtiyacının neredeyse tüm branşlarda devam ettiği İstanbul oldu. Batı illeri arasında öne çıkan tek seçenek olan İstanbul’un, birçok öğretmen için ilk tercih olabileceği değerlendiriliyor.
Yeni düzenlemeyle birlikte norm fazlası sözleşmeli öğretmenlerin önemli bir bölümünün ya İstanbul’a atanması ya da doğu illerinde görevlendirilmesi bekleniyor. İl dışı atama takvimi ve tercih sürecine ilişkin gelişmeler ise eğitim camiası tarafından yakından takip ediliyor.